top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıEce Mengütay

İlişki Tamiri İçin 4 Adım (H-E-A-L Tekniği)


1) HEAR – DUY


- Partnerini duy, anda kal ve dinle.

- Öncelikle tartışıyor bile olsanız hemen savunmaya geçmeyin. Amaç, kendinizi savunmak yerine partnerinizi anlamaya çalışıp birbirinizin ihtiyaçlarını karşılamak olmalı.

- İletişiminizde sadece kelimelere değil, sözlü olmayan ifadelere de dikkat edin.


2) EMPATHIZA – EMPATİ YAP


- Partnerinizin deneyiminin sizi de etkilemesine izin verin.

- Partneriniz bir şey hissederken onun hislerine karşı sizin ne hissettiğinize de dikkat edin. İçgüdüsel olarak sorunu çözmeye veya ona tavsiye vermeye yönelebilirsiniz ancak bu bazen karşı taraf tarafından eleştirel ve yargılayıcı bir tutum olarak görülebilir. Oysa duygusal olarak karşınızdakine uyum ve şefkat göstermek daha iyileştirici bir etkiye sahiptir ve sizi bağlılığa götürebilir. Belki de o an, partnerinizin ihtiyacı olan da budur zaten.


3) ACT – HAREKETE GEÇ


- Endişeleri anlamak için harekete geç ve değişmek için istekli olduğunu göster.

- Bir sonraki adım ise, partnerinizin ihtiyaçları ve endişeleri için isteyerek harekete geçmektir. Bu hareketler karşınızdakinin ihtiyaçlarına göre çok küçük şeyler bile olabilir; ev işlerine yardım etmek, gün içinde onu arayıp onu düşündüğünüzü hissettirmek gibi… Eğer partneriniz, ihtiyaçlarının ve endişelerinin ciddiye alındığını görürse kendisine daha çok saygı duyulduğunu ve değerli olduğunu hissedecektir. Mükemmel olmak zorunda değilsiniz, sadece onu umursadığınızı ve değişmeye çalıştığınızı göstermek bile çoğu zaman yeterli olacaktır.



4) LOVE – AŞK


- Şartsız aşkı hisset ve ifade et.

- Son zamanlarda partnerinize karşı mesafeli, kırgın veya kızgın hissediyorsanız bile onun için hissettiğiniz aşkı değerlendirmek, tekrar o bağı sağlamak için hayatınızda alan açın. En başta onun sizi etkileyen özelliklerini düşünün. Eski fotoğraflarınıza bakarak ilişkinizdeki özel anları hatırlayın ve değerlendirin. Kendinizi ve partnerinizi yapılan hatalar için affedebiliyor musunuz? Hissettiğiniz aşk sizi nasıl motive ediyor? Aşkınızı sadece hayatınızdaki insanın yaptıklarına göre ifade etmeyin! Koşulsuz bir şekilde aşkı, anlayışı ve affetmeyi ifade edin. Gerekliyse aranızdaki güven bağını tekrar kurmak için neler yapabileceğinizi düşünün.

34 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page